+90 850 432 7365 help@bnctours.com

Login

Inschrijven

Nadat u een account hebt gemaakt, kunt u uw betalingsstatus volgen, de bevestiging volgen en kunt u de rondleiding ook beoordelen nadat u de rondleiding hebt voltooid.
Gebruikersnaam*
Wachtwoord*
Bevestig wachtwoord*
Voornaam*
Achternaam*
Email*
Telefoon*
Land*
* Door een account aan te maken, voldoet u aan onze Servicevoorwaarden en Privacyverklaring.

Al lid?

Login
+90 850 432 7365 help@bnctours.com

Login

Inschrijven

Nadat u een account hebt gemaakt, kunt u uw betalingsstatus volgen, de bevestiging volgen en kunt u de rondleiding ook beoordelen nadat u de rondleiding hebt voltooid.
Gebruikersnaam*
Wachtwoord*
Bevestig wachtwoord*
Voornaam*
Achternaam*
Email*
Telefoon*
Land*
* Door een account aan te maken, voldoet u aan onze Servicevoorwaarden en Privacyverklaring.

Al lid?

Login

Rondreis De Chinese Zijderoute

0
Special Offer
From€3,750
Special Offer
From€3,750
Available: 40 seats
* Selecteer alle verplichte velden om door te gaan naar de volgende stap.

Proceed Booking

Bewaar in de verlanglijst

Adding item to wishlist requires an account

2003

Waarom bij ons boeken?

 • Beste prijsgarantie zonder gedoe
 • Klantenservice 24/7 beschikbaar
 • Met de hand geplukte tours en activiteiten
 • Gratis reisverzekering

Vraag een vraag?

Aarzel niet om ons te bellen. We zijn een expertteam en we zijn blij om met je te praten.

+90 850 432 7365

help@bnctours.com

16 dagen
Beschikbaarheid : Jan 19’ - Dec 21’
Amsterdam
Xi’an
Min Leeftijd : 14+
Max Mensen : 40
Tourdetails

Ontdek de schatten van de Zijderoute op dit avontuur dwars door het immense China. Een epische reis van het traditionele beginpunt Xi’an naar de provinciale grensstad Kashgar, waar op zondag nog immer druk gehandeld wordt. Reis met de trein door woestijn en grasland, op zoek naar de meest spectaculaire culturele schatten van het land.

Van keizerlijke paleizen en islamitische parels tot het einde van de Chinese Muur en verborgen grotten vol boeddhistische meesterwerken. Een onvergetelijke ontdekkingsreis, langs de geschiedenis, religies, kunst, en lokale gebruiken en tradities van de beroemdste culturele ‘snelweg’. 

 • In het spoor van nomaden en zijdehandelaren
 • Op ontdekking in eeuwenoude oasesteden in de woestijn
 • Alle zintuigen op scherp op de zondagsmarkt in Kashgar
 • Van het Terracottaleger in Xi'an tot de Chinese Muur
 • Een unieke reis dwars door het gigantische China

Departure & Return Location

Amsterdam Airport Schiphol

Departure Time

3 uur vóór vluchttijd

Price Includes

 • Air fares
 • 3 Nights Hotel Accomodation
 • Tour Guide
 • Entrance Fees
 • All transportation in destination location

Price Excludes

 • Guide Service Fee
 • Driver Service Fee
 • Any Private Expenses
 • Room Service Fees

Complementaries

 • Umbrella
 • Sunscreen
 • T-Shirt
 • Entrance Fees
Dagprogramma

Dag 1Amsterdam-Xi’an

We vliegen naar Xi’an, de meest oostelijke stad aan de legendarische Zijderoute tussen het Midden-Oosten en het Middellandse Zeegebied, en daarmee het logische startpunt van onze reis.

Dag 2Xi’an

In de ochtend landen we op de luchthaven van Xi’an en gaan we direct op ontdekking. Door de strategische ligging is Xi’an een smeltkroes van culturen geworden. De bijna 14 kilometer lange stadsmuur uit de Mingdynastie vormt onze eerste kennismaking met deze diversiteit. De bouw hiervan begon rond 1270, ten tijde van de Mingdynastie, weer ter verdediging van de pas verjaagde Mongolen. Het is, met een breedte van 18 meter en een hoogte van 12 meter één brok robuustheid; niet zo vreemd dat deze solide muur de tand des tijds zo goed heeft doorstaan. We duiken ook de levendige islamitische wijk in met de Grote Moskee als middelpunt. Het is een van de meest fascinerende heilige plaatsen van het land. De bedrijvigheid in de smalle straatjes rondom de moskee doen u beseffen dat u in Azië bent!

Dag 3Xi’an

Op naar een van de beroemdste archeologische vondsten ter wereld en de grootste trekpleister van Xi’an. Het levensgrote Terracottaleger van Qin Shi Huang, de eerste keizer van China. Als alleenheerser van China (en ongelooflijk bang voor de dood) gaf hij opdracht tot de vervaardiging van dit enorme leger, dat na zijn dood zijn graf moest bewaken. De ruim 8.000 soldaten, ontelbaar veel bronzen wapens, rijtuigen en honderden paarden behoren tot de belangrijkste archeologische vondsten van de vorige eeuw. Wist u dat keizer Qin Shi Huangdi ook het startsein gaf om alle losse stukken muur in China tot één muur, de Chinese Muur, aaneen te bouwen? Maar voordat dit legendarische bouwwerk aan bod komt, staat er nog heel veel ander moois op het programma, zoals vanmiddag ons bezoek aan de Grote Wilde Ganspagode.

Dag 4Xiahe

Per hogesnelheidstrein reizen we vanochtend in 3,5 uur naar Lanzhou, om van daaruit per bus nog ca. 300 km verder te reizen naar ‘Klein-Tibet’, zoals het boeddhistische bergplaatsje Xiahe liefkozend genoemd wordt. In dit dorpje van monniken, pelgrims en herders verblijven we de komende twee nachten op een indrukwekkende 3.000 meter hoogte. Doe het hier dus rustig aan vanwege de ijle lucht!

Dag 5Xiahe

Het indrukwekkende 16e-eeuwse Labrangklooster in Xiahe is het grootste Tibetaanse klooster buiten Tibet. Er leven zo’n 2.000 monniken en het complex met tempels, pagodes en instituten trekt dagelijks ook nog eens vele Tibetaanse pelgrims, die de drie kilometer lange kora (pelgrimsweg) om het klooster komen lopen. Ze draaien aan de talloze gebedsmolens, ze knielen meermaals of gooien zich languit op de grond en herhalen eindeloos en onverstoord hun mantra’s. Een meeslepend schouwspel in een oase van rust, stilte, toewijding en bezinning. Wat later genieten we van de eindeloze, glooiende groene Sangke graslanden rondom Xiahe, op een hoogte van zo’n 3.000 meter. Dit is het zeer fraaie thuis van in yurts levende nomaden. Op hun gemakje scharrelen de schapen en yaks rond de tenten.

Dag 6Jiayuguan

Terug naar het station van handelscentrum en verkeershub Lanzhou, eens een belangrijk knooppunt in het karavaanverkeer. Na de lunch brengt de hogesnelheidstrein ons in ca. 5 uur naar Jiayuguan, gelegen op het randje van de Gobiwoestijn. Na aankomst rijden we direct naar het hotel.

Dag 7Dunhuang

Opvallend in Jiayuguan is de torenhoge lemen burcht die als een fata morgana uit de woestijn oprijst. De poort wordt gezien als het westelijke eindpunt van de Chinese Muur. Ooit hield China hier, bij dit laatste verdedigingswerk, op! Het uitzicht vanaf de (herbouwde) muur, over het lege landschap zonder einde, is adembenemend. Dan is tijd voor het volgende treintraject per hogesnelheidstrein. Fijn een paar uur lezen, een spelletje spelen of zomaar genieten van het landschap dat aan ons voorbij trekt. Volgende bestemming: de oude karavaanstad Dunhuang in de oase. Hier zijn we twee nachten te gast.

Dag 8Dunhuang

De ‘zingende zandduinen’ van Mingsha Shan vormen het begin van de Taklamakanwoestijn, na de Sahara de grootste zandmassa ter wereld. Waarom zingend? Het zijn de geluiden van de geesten van het leger dat hier tijdens een zandstorm levend begraven is. Althans, zo luiden de verhalen. De echte avonturiers laten zich niet tegenhouden door deze lugubere legende en beklimmen beslist de enorme duin om daarna met een sandboard in ras tempo, roetsjjjjj, af te dalen naar het Meer van de Wassende Maan! Kijk vooral eens goed om u heen; het is eenvoudig je voor te stellen hoe de kamelenkaravanen hier vroeger door het zand trokken, het einde van hun reis nog lang niet in zicht. Eveneens buiten Dunhuang zien we de Mogaogrotten, uitgehakt in de periode van de 4e tot de 14e eeuw. We treffen er een ongelooflijke rijkdom aan boeddhistische kunst, beelden, fresco’s en muurschilderingen aan.

Dag 9Turpan

Na een vrije ochtend in Dunhuang, misschien is het museum open, is het tijd om verder te reizen. Dus na de lunch stappen we weer aan boord van een trein, om in ca. 4 uur met hoge snelheid richting Turpan te gaan. Na aankomst naar het hotel. Ook hier brengen we twee nachten door.

Dag 10Turpan

Welkom in de ‘Death Valley’ van China, waar de temperatuur in de zomer op kan lopen tot boven de 50 graden Celsius! De laaggelegen oasestad Turpan ligt in de desolate autonome regio Xinjiang, in 1949 door China ingelijfd. De plaats is omgeven door woestijndorpen, die zo’n 2300 jaar geleden al door Oeigoeren bewoond werden. Tuyugou, gelegen in een groene vallei tussen de ‘vlammende bergen’, biedt een fascinerende blik op hun tradities en is al eeuwenlang een bedevaartsoord voor moslims. De ruïnes vormen een wirwar van straten met lemen huizen, soms zelfs nog bewoond. Ook bezoeken we de ruïnes van Jiaohe en het Karez watersysteem. En… geloof het of niet, er wordt in deze oase een acceptabele wijn geproduceerd! ’s Avonds, als het weer een beetje is afgekoeld, komen de mensen in Turpan tot leven, zij treffen elkaar op de nightmarket om te winkelen, te kletsen en te snoepen van chocola en ander lekkers. En valt het u op dat er op sommige daken bedden staan? Men slaapt hier vaak buiten, omdat het in de huizen niet echt afkoelt. Wat een andere wereld.

Dag 11Ürümqi - Kashgar

Het is ongeveer 200 km rijden naar Ürümqi, met onderweg een winkelstop bij de moderne bazaar. We vliegen in ca. 2 uur van Ürümqi naar de oasestad Kashgar. Hier, in het uiterste westen van China, waar we ons dichter bij Jordanië bevinden dan bij Beijing, brengen we de komende twee nachten door.

Dag 12Kashgar

We zien een straatbeeld met Arabische uithangborden en horen een taal die zowel Turks lijkt als Chinees. Oeigoerse ambachtslieden hameren en beitelen zoals ze al eeuwen doen, handelaren onderhandelen over deals in de luidruchtige bazaars en ezelwagens rijden nog steeds door de nauwe steegjes. Zie hier het dagelijkse leven in Kashgar. In de oude stad bezoeken we de tombe van de islamitische missionaris en politicus Apak Hoja en de prachtige Id Kah moskee, de trots van de stad met zijn fraaie gele façade.

Dag 13Kashgar

Kashgar’s bazaar is elke dag open, maar het is er vooral druk op zondag. Onze vijf zintuigen leiden ons door de markt, langs specerijen in alle kleuren van de regenboog, thee, tapijten en (natuurlijk) zijde. Op weg naar de luchthaven bezoeken we ook nog de veemarkt. Kamelen, paarden, ezels, schapen en geiten worden vanuit de wijde omtrek naar de bazaar gebracht. Een stoffig en stinkend geheel, maar zó indrukwekkend! We vliegen vervolgens in ca. 6,5 uur naar Beijing waar we de reis afsluiten. De laatste drie nachten van de reis brengen we door in de Chinese hoofdstad. Het is even wennen aan zoveel mensen, verkeer en wolkenkrabbers, maar de stad heeft zeker heel veel moois voor ons in petto.

Dag 14Beijing

Met zes UNESCO werelderfgoedlocaties mag Beijing trots zijn op z’n historie. Zo zien we vandaag de Verboden Stad, een paleis als geen ander. Hier woonden gedurende 500 jaar 24 keizers uit de Ming- en Qingdynastie. De 10 meter hoge dikke muur, de uitkijkposten en de 50 meter brede gracht rondom waren duidelijk; bezoekers werden hier niet op prijs gesteld, tenzij het dienaren, ambtenaren, bewakers, soldaten of edelen met een uitnodiging waren. Bang was men voor moordlustige vijanden met plannen om de keizer wat aan te doen en de macht over te nemen. Pas in 1925 werd het immense complex opengesteld voor ‘het normale volk’ als Paleismuseum. We betreden het complex door de poort met erboven het portret van Mao en ontdekken eenmaal binnen een weids plein, vele gerestaureerde felgekleurde paviljoens, troonzalen en binnentuinen. Kunt u zich voorstellen hoe het leven aan het hof eruit moet hebben gezien? Ook het grootste plein ter wereld komt op ons pad; we stappen vanuit de Verboden Stad zo op het Plein van de Hemelse Vrede (Tiananmenplein), in vele opzichten hét hart van de stad. Het plein is immens en wordt omringd door communistische gebouwen uit de jaren vijftig. Met in het midden het mausoleum van Mao Zedong, leider van de Communistische Partij van China. De kleurrijke Tempel van de Hemel maakt de dag compleet. Het is een van de grootste tempelcomplexen van China en elk element heeft een symbolische waarde. Het ronde dak en de blauwe kleur bijvoorbeeld symboliseren de hemel.

Dag 15Beijing

Heel bijzonder was onze kennismaking met de Chinese Muur bij Jiayuguan. Nu is het tijd voor een passende afsluiter: deze laatste dag staat in het teken van de Chinese Muur bij Badaling, ongeveer 2000 km (!) van Jiayuguan. Al ver voor onze jaartelling werden er verschillende, op zichzelf staande, muren gebouwd die het keizerrijk moesten beschermen tegen invallen van de ‘barbaarse’ vijand uit het noorden, de Mongolen. In 221 v. Chr. moesten deze stukken samengevoegd worden, we hadden het er in Xi’an bij het Terracottaleger al over. Deze bijna 10 jaar durende operatie werd uitgevoerd door naar schatting niet minder dan een half miljoen arbeiders. De vele bouwers die hierbij omkwamen vanwege slechte arbeidsomstandigheden en ziekte werden gewoon in de muur begraven. Tijdens deze excursie kunt u natuurlijk een stukje óp de muur lopen, een bijzondere ervaring. Neem wel stevige loopschoenen mee. Is de wandeling (de muur is af en toe behoorlijk steil!) soms wat vermoeiend? Pauzeer dan gewoon eventjes en geniet van het fraaie landschap om u heen en het feit dat u hier staat. Bovenop dit opmerkelijke en ontzagwekkende bouwwerk dat zich ruim 6000 kilometer als een slang door het ruige Chinese landschap slingert. Zo bijzonder! We nemen u daarna ook nog mee naar het Zomer­paleis. Wandelend over de honderden wandelpaden door perfect aangelegde tuinen en langs de oevers van het kunstmatig aangelegde meer… een serene plek waar de keizers en hun gevolg rust en verkoeling vonden en de hitte in de stad konden ontvluchten. We bewonderen er de verschillende tempels, paleizen, bruggen, hallen en pagodes. Een absolute ‘must-see’ is de Langlevenheuvel vol religieuze gebouwen die wordt gedomineerd door de Toren van de Zoete Geur van de Boeddha. Ook de Lange Galerij met ruim 14.000 kleurrijke schilderingen slaan we niet over. De Hal van de Zee der Wijsheid, de Hal van de Wegdrijvende Wolken, het Paviljoen van de Edele Wolken en de Hal van Jade Rimpelingen… prachtige, tot de verbeelding sprekende namen.

Dag 16Beijing-Amsterdam

Aan alles komt een einde. Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Nederland.

Kaart

Foto's